Oldalsáv

Hiszek benned sportnapok az egyetemen

2018. március 6.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkársága támogatásával, három különleges rendezvényt bonyolítanak le a Dunaújvárosi egyetem A épületében a következő egy hét folyamán.

Az eseménysorozat egy sikertörténet nyomán jött létre. Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata részt vett az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkársága által kiírt, „Hiszek Benned Sportprogram” pályázatán. Az eredményes munkájukkal nyerték el a rendezvénysorozat fedezetét. Így azoknak a támogatója a kiíró szervezet. Az események lebonyolítója a Dunaújvárosi Egyetem Diák Sport Egyesülete.

A főrendezője Zemankó Zoltán a szervezet főtitkára. A versenyek technikai feladatait a DUE DSE keretén belül működő Dunaferr DUE Renalpin FC futsal utánpótlás-korosztályaiban versenyző játékosai vállalták magukra.
A meghívottakat, az elmúlt évekhez hasonlóan, szeretettel és barátsággal, rangos ellenfél: a Dunaferr középiskola diákjai fogadják. Az első esemény az esélyegyenlőségi sportnap március hetedikén, azaz ma. A következő az óvodássportnap, amelyre március nyolcadikán érkeznek az apróságok. A záró találkozóra a nyugdíjasokat várják március tizenharmadikán, kedden. Mindhárom rendezvényt a délelőtti órákban tartják meg. A résztvevőknek, mint bármely más hasonló eseményeken szokás, a regisztrációval kezdődik a programjuk, reggel kilenctől. A megnyitót fél tízkor tartják, amit közös bemelegítés követ, majd megkezdődnek a sportversenyek. A várhatóan izgalmas vetélkedés háromnegyed tizenkettőig, az eredményhirdetésig tart. Az esemény közös ebéddel zárul.

Balogh Tamás
DUOL