Oldalsáv

Egy olyan sportnap, ami az esélyegyenlőségről szólt

2018. március 7.
A „hiszek benned sportprogram” keretén belül óriási sikert hozott a Dunaújvárosi Egyetem arénájában szerdán délelőtt.

Az első játéknap vendégei a dunaújvárosi Jószolgálati Otthon Közalapítvány ellátottjai voltak, akik nagy örömmel érkeztek a meghívásra. Kecskés Rózsától, az intézmény igazgatójától megtudtuk:
– Az elmúlt öt évben ezt az eseményt, ami értünk és rólunk szól, már jó előre beiktatjuk az éves eseményeink közé. Nagyon jó az egyetem sportegyesületével a kapcsolatunk, akik az önkéntesek hetében és minden nagyobb rendezvényünkön is velünk vannak.
A különböző sportágak felsorolásakor Szűcs Krisztián, a Jószolgálati Otthon egyik ellátottja alig tudta az izgatottságát leplezni. Ő a futsal mérkőzésre várt! – Ma sok mindent fogunk csinálni, de a legjobban focizni szeretek. A társaim is velem tartanak. Szeretünk sportolni. Örülök, hogy a diákok is itt vannak velünk – árulta el nekünk.

Csányi Dávid a Dunaferr DUE Renalpin FC futsaljátékosa is örömmel készült a szerdára: – Ez egy olyan sportnap, ami az esélyegyenlőségről is szól. Remélem, hogy ezzel a programmal segítünk a meghívott játszótársaknak, s egy újabb jókedvű napjuk lesz a sport hatására. Amikor felkértek a részvételre, örömmel vállaltam, hiszen jó dolog másokon segíteni! Szerencsére sokan vannak, akik a labdarúgás és a futsal iránt érdeklődnek, aminek nagyon örülök. A kereteken belül nem tudnak majd olyat kérni tőlem, amire nemet mondanék!

Somogyi Kornél a Dunaferr középiskola 11.RV 2.-es tanulója is az esemény egyik önkéntese volt: – Érdekes ez a mai nap. Jó lehetőség arra, hogy megismerjük ezeket az embereket, akik ilyen problémákkal küzdenek. Megtanulunk velük kommunikálni. Nyitott vagyok a velük való megbarátkozásra.

Hrozik Éva, a Dunaferr középiskola történelem szakos tanára korábban a Jószolgálati Otthonban is dolgozott, ezért a beérkező vendégek zajos örömmel köszöntötték őt. – Ez a program az otthonnal való, évek óta tartó együttműködésünk része. A középiskolás diákjaink számára, akik itt ma önkéntesként teszik a dolgukat, egy nagy kihívás volt, de felkészültek rá és bátran bevállalták a részvételt. Itt a helyszínen már oldottan és nagy empátiával játszottak a vendégekkel – mondta.

 

Balogh Tamás
DUOL