Oldalsáv

Egyesületünk

A DUE DSE Sportegyesület sokrétű funkciót lát el:

 

► Rekreációs (szabadidős) sport:

Mások és a DSE által szervezett szabadidős sportrendezvényeken való részvétel. Házibajnokságok, sportnapok, egyéb szabadidős sportesemények szervezése.

 

► Szakosztályi versenysport:

Több sportágban rendszeres edzések, és csapatok versenyeztetése különböző osztályú bajnokságokban.

 

► Egyetemi, főiskolai versenysport:

Az élsportolók versenyeztetése a Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokságokon (MEFOB), országos, esetleg nemzetközi versenyeken. Az élsportolók erkölcsi és anyagi támogatása. Hagyományos egyetemi versenyeken való részvétel.

 

► Tanórai sport:

Közel 400 nappali tagozatos hallgató heti testnevelés óráinak biztosítása 12 különböző sportágban.

Minden nappali tagozatos hallgató pártoló tagja az egyesületnek, ezen kívül az egyesületünk tagjai a verseny szakágakban sportolók, akik rendszeresen edzenek a Dunaújvárosi Egyetem sportcsarnokában és tornatermében, versenyeken, bajnokságokon indulnak.

 

♦ Futsal ♦

A 2016-os esztendőben befejeztük a 2015/2016-os bajnoki szezont és nekivágtunk a 2016/2017-es versenykiírás küzdelmeinek. Úgy hisszük, hogy álszerénység nélkül állíthatjuk, nagyszerű eredményeket értek el csapataink, azaz fejlődésünk megkérdőjelezhetetlen. A tavalyi bajnoki- és kupaezüstérem után az idei bajnokságban is a tabella 2. helyen áll Dunaújváros első osztályú futsal csapata.

Felnőtt csapatunk kormányozása mellett az idei évben tovább bővítettük az utánpótlás bázisunkat. Együttműködtünk a Mezőfalva, a Baracs és a Dunaföldvár utánpótlás csapataival. Ezzel a nem titkolt célunk az, hogy szeretnénk még több városi és környékbeli fiatalt bevonni a munkánkba és számukra kulturált sportolási lehetőséget nyújtani és egészséges életmódra nevelni Őket. Utánpótlás csapataink jó szereplésének köszönhetően U20-as és U17-es csapatunk a tabella 5. helyén, U15-ös csapatunk korosztályában a 2. helyen  zárta a 2016-os évet. A városi futsal bajnokságban U20-as csapatunk aranyérmes lett, amely érem együttesünk első bajnoki címét is jelenti.

Tárgyi feltételek

Edzéseinket Dunaújváros MJV önkormányzatának támogatásával a Városi Sportcsarnokban tartjuk és a hazai bajnoki mérkőzéseinket is itt játsszuk. Az utánpótlás csapataink a Dunaújvárosi Egyetem Sportcsarnokában tartja az edzéseit, valamint a bajnoki mérkőzésit is itt rendezi meg.

A mérkőzések könyveléséhez, a jegyzőkönyv elkészítéséhez laptop és nyomtató beszerzésre került, ezek hatékonyan segítik munkánkat.

 

♦ Floorball ♦

Eredmények

A 2016/2017-es szezonban az OB3-as bajnokságban játszik a csapatunk. nagy sikere, hogy bejutottak a Magyar Kupa Final Fourba amit idén először rendeztek meg és amit a Dunaújvárosi Egyetem Sportcsarnokában rendeznek meg, aminek az egyesületünk lesz a házigazdája .

Edzések

Az edzések és a mérkőzések helyszínét a Dunaújvárosi Egyetem (2400 Dunaújváros, Táncsics M. u. 1/a Campus Aréna) biztosítja számunkra.

 

♦ Hagyományőrző ♦

A nemrégiben alakult Hagyományőrző Szakosztály számtalan eseményt tartott az elmúlt évben a Selmeci Diákhagyományokat ápoló hallgatók körében. AZ év elején tavasszal került megrendezésre a Szalagtűző Szakestély, ahol a végzős hallgatóktól búcsúztak az ellátogató hallgatók. Ezen a rendezvényen 120 fő vett részt. Ezt követően került megrendezésre a tavaszi-kora nyári túra, ahová Selmecbányára látogattak el hallgatóink közel 80-an. Itt megismerhették a diákhagyományok bölcsőjét, ahonnan az egész eredeztethető több mint 250 éve. Május hónapban vett búcsút az egyetem a végzős hallgatóitól a Gyűrű-és kupaavató Szakestélyen, ahol a végzős hallgatók felavatták gyűrűjüket és kupájukat. Ezen a rendezvényen 150 fő vett részt. A z első éves hallgatókat októberben elvittük egy túrára, ahol jobban megismerkedhettek társaikkal és felsőbb éves hallgató társaikkal egyaránt. Ennek helyszínét a Tatai tó melletti kemping adta. 70 fő vett részt az eseményen. Az új tanév kezdetével a jelenlegi Valéta Bizottság november hónapban megkeresztelte a bALEKkeresztelő Szakestélyen a frissen érkezett első éves hallgatókat, így a 10 hetes okítás után az első éves hallgatók teljes jogú tagjává váltak a hagyományokat ápolók körének. Ezek a rendezvények Dunaújvárosban kerültek megrendezésre.

 

♦ Kosárlabda ♦

2016/17. bajnoki szezon:

3 bajnokságban nevezett egyesületünk Dunaújvárosi Egyetem DSE - Villámok fantázianévvel.

1. Országos Kadet (U16) Fiú  Bajnokság

Regionális kadet bajnokságba kezdjük a küzdelmeket, ahol 6 csapat oda-vissza játszik. Alapszakaszt 5. helyen zártuk, így az alsóházi rájátszásba folytatjuk a küzdelmeket, ahol 5 csapat szintén oda-vissza játszik mindenkivel.

2. Országos Serdülő (U14) Fiú Bajnokság.

Regionális bajnokságba kezdjük a bajnokságot, ahol 17 csapat 5 forduló (2 mérkőzés/forduló) dönti el a továbbjutást érő (1-6. helyezettek) helyeket. Mi az alapszakaszt az alsóházban folytatjuk és 12. helyen kezdtük meg. A rájátszás 3 fordulóból (2 mérkőzés/forduló) áll, ahol az utolsó forduló előtt állunk és már a 6. helyen.

3. Pest megyei Serdülő (U14) Vegyes Bajnokság

27 csapatos bajnokság, ahol az első 10 mérkőzés alapján rangsorolják a csapatokat, majd az 1-16. helyezettek játszanak a felső, míg a 17-27. helyezett csapatok az alsóházi rájátszásba.

Havonta, tornarendszerben mérkőznek a csapatok. Ilyen alkalmakkor 3-4 csapat játszik mini tornát elődöntő-döntő (2 mérkőzés) formába.

Az alapszakaszt követően a 16. helyen jutottunk be a felsőházi rájátszásba, ahol az alapszakasz elsővel kell játszanunk a továbbjutásért.

Továbbá megemlítést érdemel még, hogy a Dunaegyházi Szlovák Nemzetiségű Általános Iskola második éve partner szakosztályunkkal és a mindennapos testnevelésórába beépítve ill. délutáni foglalkozáson is oktatják a kosárlabdát.

 

♦ Asztalitenisz ♦

A csapat fiatal dinamikus és tapasztalt klasszisok ideális keveréke. Ennek köszönhetően jelenleg az NB1 második helyén áll a csapat. A dobogó megszerzése a csapat anyagi lehetőségeihez mérten már nagy sikernek lenne mondható, de jelenleg erre reális esély mutatkozik.

Nagy dilemma, hogy amennyiben a második hely megtartható lenne, akkor kvótát szerezhetne a feljebb lépésre. Ennek -sőt akár a jövő évi NB1-es indulásnak - az anyagi forrásai jelenleg nem látszanak.

Az NB3-as csapat az idősebb játékosoknak biztosít versenylehetőséget, ebbe a csapatba épülnek be az utánpótlás játékosok.

Utánpótlás terén sincs ok szégyenkezésre. 4-5 fiatal is kiemelkedően fejlődik, ami roppant magas arány a 15 (3/- 2-3) gyermek közül. Bíró Bálint 12 éves újonc kategóriájú versenyző, már országosan jegyzett, sőt nemzetközi versenyeket is megjárt. A megyében 1-2 korosztállyal idősebb versenyzők között is rendszerint a DUE DSE nyeri a versenyeket. Saját korosztályában Bálint kimagasló tehetség. Sós Roland ugyancsak újonc játékos, Bálint mögött ő is a mezőny kimagasló versenyzője. Rendszerint ketten végeznek az 1-2 helyen az újoncok és a serdőlők között is. Párosban ugyancsak esélyesek minden korosztályban.

Nyugat-Magyarország újonc csapatbajnokságról az országos döntőbe jutottak, ami azt jelenti, hogy a legjobb 5-6 utánpótlás nevelő klub között ott van a Dunaújvárosi Egyetem. Diákolimpián Sós Roland ugyancsak az országos döntőbe jutott.

Említésre méltó Láng Dominik, aki tavaly került fel a felnőtt csapathoz, 16 éves kora ellenére idén vezéregyénisége már az NB3 csapatnak.